به وب سایت شرکت توسعه ساختمان و بتن همدانیان خوش آمدید

بتن ، کارخانه بتن ، بتن همدانیان ، بتن آماده

واحد تولیدی 1 :شاهین شهر 03133804623

کیلومتر 12 جاده اصفهان تهران نبش جاده حاجی آباد

بتن اکسپوز و کاربرد آن در نماسازی

بتن اکسپوز و کاربرد آن در نماسازی

بتن اکسپوز (exposed concrete)

 

بتن اکسپوز امروزه به عنوان یکی از مهم ترین  متریال برای نماسازی در سازه های مدرن می باشد. هیچ یک از متریال های نماسازی نمی توانند تا این حد کاربردی ، متنوع و انطباق پذیر باشند. از بتن اکسپوز جهت اجرای نما با هر شکل و طراحی می توان استفاده کرد و تمام اشکال و نقوش لازم را با استفاده از سیستم قالب بندی و به شکلی مقرون به صرفه می توان بر بدنه سازه ایجاد کرد. در ادامه با شرکت توسعه ساختمان و بتن همدانیان همراه باشید .

 

معرفی بتن اکسپوز :

 

بتن اکسپوز نوعی از بتن است که به عنوان سطح تمام شده کار استفاده میشود به همین خاطر باید در انتخاب بتنی با کیفیت و طرح اختلاط مناسب‌تر دقت نمود. در اکثر ساختمان های بتنی که دارای تیر و ستون بتنی مسلح هستند بعد از اتمام کار برای زیبایی و محافظت سطح رویه بتن یک پوشش به عنوان نما از جنس سنگ و … بر روی سطح خارجی بتن قرار می گیرد این در حالی است که بتن اکسپوز در واقع خود، نمای ساختمان هستند.

 

تاریخچه بتن اکسپوز

 

اولین استفاده گسترده از نمای بتن اکسپوز در مرکز هنرهای بصری کارپنتر دانشگاه هاروارد بود . در اواسط دهه ۱۹۵۰ ایده ایجاد مکانی برای هنرهای تجسمی در  دانشگاه هاروارد شکل گرفت و دپارتمان جدیدی به هنرهای تجسمی اختصاص یافت. خوزه لوئیس سرت ، که در آن زمان رئیس دانشکده تحصیلات تکمیلی طراحی و رئیس کمیته دانشگاه هاروارد بود ، دوست و همکار قبلی خود لوکوربوزیه  را برای طراحی ساختمان انتخاب کرد . به این ترتیب اولین ساختمان با نمای کامل بتن اکسپوز در سال ۱۹۶۱ توسط معمار برجسته فرانسوی لوکوربوزیه طراحی گردید .

 

بتن اکسپوز

 

بتن اکسپوز

 

بتن اکسپوز

 

از بتن اکسپوز در چه فضاهایی می‌توان استفاده کرد؟

 

این نوع بتن در نماسازی‌های خارجی ساختمان‌ها ، معماری و دکوراسیون داخلی، به عنوان بدنه و اسکلت مبلمان ویلایی، کف پوش استخر، کف پوش معابر و پیاده رو، صندلی‌های شهری و معابر، دیوارها، تابلو ها و…. کاربرد دارد.

 

مزایای بتن اکسپوز چیست؟

 

  • قابلیت تولید در ابعاد مختلف
  •  برخورداری از زیبایی، دوام و استحکام بالا
  •  سازگاری با انواع آب و هوا و شرایط جوی مختلف
  •  مقاومت آن در برابر رطوبت، آب و یخ زدگی
  • قیمت مناسب در مقابل کارایی بالای این محصول
  • تنوع طرح ، مدل به همراه قابلیت رنگ پذیری
  • ضد سایش و مقاوم در برابر فشار و ضربه
  • برخورداری از مقاومت بسیار بالا در برابر نوسانات دمایی و عوامل فیزیکی، شیمیایی و طبیعی
  • وزن سبک و انعطاف پذیری که سبب افزایش سرعت انجام پروژه‌های ساختمانی می شود

 

طرح اختلاط بتن اکسپوز :

 

طرح اختلاط به معنای طرح وشیوه ای است که طبق آن ذرات و اجزای بتن اکسپوز را برای به دست آوردن محصول نهایی با هم مخلوط می کنیم. که بسیار مشابه شیوه مخلوط کردن اجزا در بتن معمولی می باشد. بتن از ترکیب سیمان، آب ماسه، سنگدانه ها و سایر افزودنی هایی که برای ایجاد تراکم و همچنین به وجود آوردن طرح و نقش های گوناگون در بتن مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت طرح اختلاط بتن معمولی با بتن اکسپوز در به کار بردن مواد پر کننده می باشد. استفاده از مواد پر کننده در ترکیب بتن اکسپوز سبب می شود سیالیت و روان بودن بتن افزایش یابد و ماسه و سنگدانه ها به طور یکنواخت درون سیمان جاری شوند.

 

روش های ساخت بتن اکسپوز برای نما

 

برای نماسازی ساختمان با استفاده از این بتن از دو روش می توان استفاده کرد.

 

روش اول : روش پیش ساخته

 

این روش که بیشتر در پروژه های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد . در کارخانه یا شرکت تولید بتن ابتدا قالب های استاندارد و با ابعاد تعیین شده برای پروژه مورد نظر تهیه شده و اجزای سازنده باهم ترکیب شده و پس از عمل آوری به صورت تایل های پیش ساخته به محل پروژه مورد نظر انتقال داده می شوند و طبق نقشه های اجرایی در محل های مورد نظر نصب می شوند.

 

روش دوم : روش درجا

 

اجرای این محصول نیازمند به کار گیری تمهیدات و توجه لازم جهت رسیدن به سطحی صاف، زیبا و پرداخته شده می باشد. وجود تخلخل، کرمو شدگی و پله در بتن از جمله اختلال های اجرایی در بتن اکسپوز می باشد که در صورت نادیده گرفتن تمهیدات ویژه، ممکن است رخ دهد.

برای اجرای  این بتن شرایطی وجود دارد که بایستی رعایت شوند:

  • از قالب های نو و سالم استفاده شود.
  • قالب ها بایستی تراز و شاغول باشند.
  • قالب ها به وسیله بولت و رامکا به شیوه ای مناسب مهار شوند.
  • از طرح اختلاط مناسب استفاده شود
  • قالب ها به طور کامل درز بندی شوند
  • از افزودنی های بتن خود متراکم و یا فوق روان کننده نسل سوم استفاده شود
  • برای قالب ها از روغن مناسب استفاده شود
  • برای خروج حباب های هوا به خصوص در مجاورت قالب از ویبره مناسب استفاده شود

در صورت استفاده از ملات برای نصب تایل ها توصیه می گردد از تایل با سطح پشتی شن پاشی شده به همراه سیم اسکوپ استفاده نمایید.

 

ترمیم بتن اکسپوز

 

پس از اجرای نمای ساختمان ، با وجود در نظر گرفتن تمهیدات ممکن است اجرا با اشکالاتی همراه باشد. لذا همواره نیازمند ترمیم بتن اکسپوز می باشیم که بسته به ابعاد کار، محل، ضخامت آن تکنیک ها مختلفی به کار گرفته می شود.

به طور کلی دو تکنیک موفق و موثر در ترمیم بتن اکسپوز وجود دارد. اولا  از درصدی سیمان سفید در مخلوط بتن ترمیم استفاده شود، دوما ملات ترمیمی دانه بندی شود و سطح نهایی ترمیم پرداخت و ساب شود.

در ترمیم  تطابق رنگی از اهیمت بالایی برخوردار است اگر پس از باز شدن قالب مشاهده شود که بتن به صورت پله ای در آمده است با استفاده از ساب بتن بایستی آن را رفع نمود.

 

 نمای ساختمان مرکزی شرکت همدانیان  با بتن اکسپوز

 

شرکت توسعه ساختمان و بتن همدانیان برای نمای ساختمان مرکزی مجموعه واقع در شهر ابریشم از بتن اکسپوز استفاده نموده تا علاوه بر زیبایی و دوام ، ساختمان اداری تطابق مناسبی با مجموعه تولیدی بتن داشته باشد .

در ابتدا با استفاده از قالب هایی از جنس ABS   تایل های بتنی مسلح پیش ساخته تولید و پس از عمل آوری در نمای ساختمان مورد استفاده قرار گرفت .  هر تایل لوزی شکل به ارتفاع ۳ متر و عرض آن ۱.۲ متر می باشد.

 

بتن اکسپوز

 

بتن اکسپوز

 

بتن اکسپوز

ارسال نظر